Založ si blog

Kto šíri hoaxy o imigrantoch z Ukrajiny ? (Ako som to videl na hranici ja)

Na sociálnych sieťach sa začiatkom tohto týždňa začali šíriť videá a fotografie zo Slovensko-Ukrajinskej hranice vo Vyšnom Nemeckom, zachytávajúce utečencov. Keďže na Ukrajine práve prebieha vojnový konflikt, predpokladal som, že na záberoch uvidím ukrajinské matky s deťmi. Na moje prekvapenie tých však bolo minimum. Tak som sa rozhodol, že si situáciu sám preverím.
   V pondelok 1.3.2022 som sa teda s priateľmi vydal na dlhú cestu zo západného Slovenska až na východnú hranicu. V prípade, že by ukrajinské ženy a deti potrebovali zdravotné ošetrenie, viezli sme im zdravotnícke pomôcky, ako napr. obväzy, škrtidlá, dezinfekcie a rôzne iné. Asi o 15.30 sme už stáli na hranici, kam nás postupne navigovala polícia.
   Ale to, čo sme videli, na to asi nikdy nezabudnem. Potvrdili sa totiž informácie, ktoré som získal zo sociálnych sietí. Namiesto Ukrajiniek s deťmi sme videli len obrovské množstvo ľudí z tretích krajín tmavej a snedej pleti ! Skutočných občanov Ukrajiny utekajúcimi pred vojnou bolo minimum. 
   Odovzdali sme teda to, čo sme priviezli, predpokladám, že títo „študenti“ ošetrenie potrebovať nebudú. Zíde sa to skutočným utečencom, ktorí utekajú pred vojnou. A potom sme už sledovali dianie v „tábore“. Všade bolo plno vecí na oblečenie, v ktorých sa prehŕňali ľudia tmavej pleti. Ale hrabali sa v nich so sklamaným výrazom v tvári, väčšina oblečenia totiž nebola značková. Ale priznávam, že to bol len môj subjektívny dojem, nemuselo to tak byť. Je zaujímavé, že aj keď všade bolo plno stanov, nikde som nevidel žiadny s označením, že tam prebieha test na Covid. Skutočne si púšťame na Slovensko ľudí, o ktorých zdravotnom stave nič nevieme ? 
  Mohol by som o tom, čo som videl písať veľa, ale radšej si to pozrite sami. Ide o surové, nezostrihané videá, ktoré som publikoval aj na svojom Facebooku. Všetky nájdete tu.

  Len čo sa na internete objavili prvé amatérske zábery zobrazujúce dianie na hranici vo Vyšnom Nemeckom, ministerstvo vnútra, polícia SR na svojej Facebooovej stránke, Denník N a portál Interez okamžite označilo tieto videá za hoax ! Napríklad tu sa Interez odvolal na Denník N a ministerstvo vnútra.

   Takže sa nás snažili presvedčiť, že to, čo sme videli na vlastné oči, vlastne nie je pravda.  Neskôr svoje tvrdenie upresnili, že ide o študentov z tretích krajín študujúcich na Ukrajine a utekajúcimi pred vojnou. Iste, časť týchto ľudí bolo naozaj vo veku, v ktorom by mohli študovať, to nepopieram. Ale väčšina ľudí boli muži s tmavšou farbou pokožky vo veku približne 30 až 40 rokov. Dokonca sa tam našlo aj zopár tmavších starších žien, ako napríklad tu :

   Dokonca aj denník Pravda priznal, že na Košickej železničnej stanici je situácia alarmujúca a nachádzajú sa v nej utečenci prevažne z Afriky bez respirátorov, testovania a bez základných hygienických potrieb a dokonca bez dokladov (!) Ako teda môže ministerstvo vnútra tvrdiť, že ide o študentov tretích krajín študujúcich na Ukrajine ??? Ako môže mať presnú štatistiku o pôvode týchto ľudí, keď mnohí nemajú ani doklady ??? Článok si môžete prečítať tu
    O tom, čo sa deje vo vlakoch preplnených utečencami aj s tzv. študentami priniesol informáciu poslanec NRSR Milan Mazurek, ktorý zverejnil prepis od vlakvedúcich. Myslíte, že takto sa správajú ľudia utekajúci pred vojnou ?

  
Samozrejme, pri tomto druhom obrázku nie je možné potvrdiť, o akých ľudí ide.
   Na sociálnej sieti sa dá nájsť množstvo komentárov, hlavne od liberálne ladených užívateľov, že predsa Ukrajina je/bola vyspelá krajina a je normálne, že na ukrajinských univerzitách študujú aj inojazyční cudzinci, ktorí teraz utekajú pred vojnou. To samozrejme nepopieram. Ale naozaj si nevšimli ten obrovský nepomer ľudí z tretích krajín voči ukrajinským matkám s deťmi na slovensko-ukrajinskej hranici ??? Veď to je do očí bijúce ! 
   A kde sa tu títo študenti vlastne vzali ? Samozrejme, nič sa nedeje len tak. Šíria sa fámy, že na hraniciach ich púšťajú za úplatok na naše územie. To sa však nedá ani potvrdiť, ani vyvrátiť. O tom, kto sú to za ľudia a či sú to študenti sa môžeme len domnievať, ja mám však svoju teóriu. Týchto „študentov“ na Ukrajinu vpustil podľa mňa prezident Alexander Lukašenko, ktorý ich zadržiaval v Bielorusku, podobne ako prezident Erdogan v Turecku. 
 
 Myslím, že drvivá väčšina Slovákov je veľmi ochotná pomôcť ľuďom v núdzi z rovnakej kultúry a rovnakých zvykov, utekajúcimi pred vojnou. Nie však ekonomickým špekulantom z tretích krajín, ktorí majú úplne inú mentalitu, zvyky a kultúru. A toto si veľmi dobre uvedomuje aj naše ministerstvo vnútra, preto označuje všetky tieto videá za hoaxy, pričom ich samo šíri spolu s políciou SR a liberálnymi médiami.

požiar

V Čani horeli obydlia, oheň sa rozšíril do zberného dvora. Dym bolo vidno aj z Košíc

30.04.2024 21:43

Požiar sa šíril rýchlo horľavými konštrukciami obydlí, v zbernom dvore následne horeli plasty.

električka snd

Ministerstvo električku popred SND neodmietlo. Divadlo argumentuje garážami a štúdiám neverí

30.04.2024 20:53

Vedenie SND si okrem toho plánuje dať posúdiť výsledky štúdií, na ktoré sa hlavné mesto odvoláva

Covid

EMA požaduje aktualizáciu vakcín proti covidu pred ďalšou očkovacou kampaňou

30.04.2024 20:19

Najrozšírenejším variantom na svete je teraz variant JN.1, ktorý "predbehol" subvariant XBB

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Radovan Hynek

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 4173x
Priemerná čítanosť článkov: 4173x

Autor blogu

Kategórie

Archív